OTP Bozsik - Program

Kép

Kép

 

A Nyírbátori Meseház Óvoda és három tagóvodája – a Kerekerdő, a Százszorszép, és a Nyitnikék - a 2017-18-as nevelési évben részt vesz a Magyar Labdarugó Szövetség által szervezett Bozsik-programban.

A programhoz a 2011. január 01. és 2012. december 31 között született gyermekek csatlakozhatnak. Intézményünkből 42 főt regisztráltunk, fiúkat és lányokat vegyesen, ebbe a 0. korcsoportba.

Célunk: az egészséges életmódra való nevelés, a gyermekek fokozott mozgásigényének kielégítése, az egészség, mint érték közvetítése. A gyermekekben minél előbb alapozódjon meg az egészségmegőrzés kultúrája.

Feladatunk: a testmozgásra való nevelés érdekében a rendszeresség biztosítása, a mozgás örömszerző funkciójának szem előtt tartása.

A kisgyermekek mozgása is játék ebben az életkorban. Arra törekszünk, hogy a gyermekek átéljék a testmozgás spontán örömét, a csapatjáték során fejlődjön a közösségi érzés, a fair play,(tiszta játékra) nevelés közben tapasztalják meg, hogy a játék öröme fontosabb, mint a győzelem.