Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Kép

Óvodánk a „Nyírbátori Meseház Óvoda” 2017-ben sikeresen pályázott, és elnyerte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. A pályázatok elbírálását a pedagógiai szakmai szolgáltatások és oktatási innovációk bevezetésében jártas és az adott megyét, területet és intézményrendszert jól ismerő szakemberek végezték. Büszkék vagyunk rá, hogy érdemesnek ítéltettünk a cím viselésére, ezzel elismerésre került az óvodánkban folyó magas színvonalú, pedagógiai, módszertani munka.

Bázisintézményként vállaljuk, hogy megosztjuk működő jó gyakorlatainkat más érdeklődő óvodákkal. Helyet és lehetőséget biztosítunk, bemutató délelőttök, műhelymunkák, továbbképzések számára. Bázisintézményi tevékenységünkkel katalizáljuk a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, elősegítjük a nyíregyházi POK által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférést.

Óvodánk infrastruktúrában is, a feladatellátáshoz maximálisan felszerelt innovatív intézmény. Nyitottak vagyunk a tudásmegosztásra, melyhez minden szakmai és felszereltséghez szükséges segítséget megkapunk, Veres Jánosné intézményvezetőtől, aki mesterpedagógus, szaktanácsadó.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő számunkra. Az ezzel járó szélesebb körű szakmai feladatok a következő 3 évre biztosítják az intézményünk és pedagógusaink további fejlődését, valamint a megyében betöltött szerepvállalásunk erősítését.

Projektjeink óvodánk sajátosságához, a hagyományőrzéshez kapcsolódnak. Az önkéntes, elmélyült szabadjáték és a tevékenységekbe ágyazott tanulás megvalósulását, a folyamatos életszervezést, a komplex témafeldolgozást szeretnénk bemutatni.

Bázisintézményi jó gyakorlataink:

-           „Musttal teli kis kancsó”- szőlő préselés, must készítés

-          „Tök jó nap”

-          Márton nap 

-          Kiszebáb égetés

-          Gyermek jóga

-          Tavaszköszöntő zöldág járás

 

Kapcsolattartó:         Jónásné Vári Ibolya

                                    Telefon: 42/ 281-863 vagy 70/4566531

                                    E-mail: ovinyb@gmail.com