Katica csoport

Polyák Istvánné (Ági néni) - Óvodapedagógus

Bákonyi Enikő – Óvodapedagógus

Lukóczki Alexandra – Dajka

Kép

2018. szeptember 3-án új csoportként alakultunk meg és kezdtük el óvodai életünket a Kerekerdő Tagóvoda 7. csoportjaként. Fontos feladatunk, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott, családias légkört teremtsünk a beérkező gyerekeknek, hogy minél könnyebb legyen az elválás a szülőktől. Vegyes életkorú a csoportunk, (3-6) melynek sok előnye ismert: az óvodát kezdő gyermek egy már kialakult közösségbe kerül, ami a nagycsalád mintájára különböző életkorú gyermekekből áll, ezért a beszoktatás időszaka is gördülékenyebb. A gyerekek elfogadó magatartása egymás iránt, vidám játékuk, a családias hangulat nagyban segíti az újonnan érkezett gyermek beilleszkedését. A kicsikre jellemző, hogy önállóbbak, vonzzák őket a nagyobbak tevékenységei, előbb ügyesednek.

Legfőbb tevékenységünk a játék, hisz a játék ezernyi lehetőséget rejt a világ megismerésére. Sokat énekelünk, verselünk és mesélünk. Szeretnek barkácsolni, ismerkedni a különböző anyagok tulajdonságaival. Mindennapjainkban kiemelt szerepet kap a környezettudatos nevelés, ezért sokat sétálunk, ismerkedünk az óvoda udvara nyújtotta lehetőségekkel: erdős rész, ahol megismerkedhetünk a fafajtákkal, kereshetünk és megvizsgálhatjuk a bogarakat, rovarokat és gondoskodhatunk a madarakról. Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra, igyekszünk lehetőséget biztosítani a mindennapos testnevelésre, arra, hogy mozgásigényüket minél aktívabban kiélhessék.

A szülőkkel jó kapcsolat kialakítására törekszünk és igyekszünk ezt a segítőkész, empatikus kapcsolatot fenntartani. Bepillantást nyerhetnek a csoport életébe nyílt napok szervezésével. Óvodán kívüli tevékenységekre is lehetőség nyílik, mint pl. színház, könyvtári látogatás, kirándulás.